ست هفت سین
| در تیر16,1398
سفارش ست هفت سین
سفارش ست هفت سین های هنری و متتوع گالری شهرزاد ۱۰۰۱ پذیرفته می شود. شما می توانید هفت سین های دلخواه خود را از میان هفت سین های موجود در صفحه هفت سین فروشگاه یا از هفت سین های موجود در اینستاگرام گالری شهرزاد ۱۰۰۱ انتخاب کنید و سفره هفت سین خود را به زیباترین شکل تزئین نمائید. | خرید هفت سین ، قیمت هفت سین |
هفت سین های گالری شهرزاد ۱۰۰۱ دارای بازه قیمت مناسبی بوده تا همگان بتوانند به آسانی ست هفت سین خود را با توجه به سلیقه خود سفارش دهند.
تاریخچه سفره هفت سین
خرید ست هفت سین – هفت سین سفرهای است که ایرانیان، هر سال به هنگام نوروز میآرایند. اعضای خانواده در زمان تحویل سال در کنار سفره هفتسین مینشینند. دستهای نیز سفره را تا سیزده روز پس از نوروز نگه میدارند و در پایان این چرخه، در روز سیزدهم نوروز سبزه را به آب میسپارند.
سفره هفت سین ویژه نوروز نیست و گروهی این سفره یا مانندش را برای جشن زناشویی یا شب چله آماده میکنند.
به گفته دانشنامه ایرانیکا، مردمان دیگری که با ایرانیان فرهنگ و آیینهای میانوند دارند (مانند افغانها، تاجیکها، وارمنیها) این سفره را نمیچینند و این سفره حتی میان کردها (که هر دو از نگاهبانان آیینهای باستانی ایرانی بودهاند) نیز نبودهاست.
بنا بر اطلاعات دانشنامهٔ ایرانیکا تاریخچهٔ این رسم مبهم است و «هفت سین» احتمالاً رسم کهنی نیست.
در بعضی ریشهیابیهای دیگر، هفت سین را به هفت «سینی» ربط دادهاند، یا اصلش را «هفت میم» دانستهاند، یا آن را از ریشهٔ «هفتچین» به معنی هفت چیدنی نامیدهاند که این ریشه یابی نیز از سوی محققین جدی گرفته نمیشود.
ولی جدا از یک مورد اشارهٔ مبهم و مشکوک به این سفره در منبعی منتسب به دورهٔ صفوی، از هفت سین حتی در نوشتههای مورخین و سیاحان قرن نوزدهم میلادی هم اثر چندانی نیست. تنها هاینریش بروگشکه در دوره ناصرالدین شاه سال ۱۸۶۰ میلادی از تهران بازدید کردهاست، مینویسد که ایرانیان برای نوروز گلهایی میکاشتند که نامشان با سین آغاز میشدهاست.
اما از طرف دیگر، اگر عناصر دیگر سفره را هم در نظر بگیریم، میتوان آسانتر سفرهٔ نوروزی را (منهای «هفت» ش و «سین» ش) به سنتها و باورهای ایرانی متصل کرد. امشاسپندان و نمادهایشان در این سفره حضور دارند (شیر به نشانهٔ وهومن، سپند و بیدمشک به نشانهٔ سپندارمذ، ظرف آب و سمنو به نشانهٔ آناهیتا، و …). مثلاً سمنو را که تقویت کنندهٔ قوای جنسی شمرده میشده تنها به این دلیل نباید نشانهٔ آناهیتا دانست، بلکه میتوان به این نکات نیز توجه کرد که در مراسم آیینی تهیهٔ سمنوی نوروزی، فقط زنان باید حضور داشته باشند و مردان راهی به آن ندارند.
سفره هفت سین در آئین ساسانیان
دیگر این که در آیین نوروزی ساسانیان، عدد «هفت» اهمیت داشتهاست. مثلاً در کتاب المحاسن و الاضداد (به عربی، منسوب به جاحظ)، آمدهاست که ساسانیان در نوروز هفت دانه را بر هفت ستون میکاشتند یا نانی میپختند از هفت غلهٔ مختلف؛ ولی «هفت سین» را پدیدهٔ پیوستهای بازمانده از دوران پیش از اسلام دانستن، در حالی که اشارهای به آن در دوران اسلامی (چه در میان فارسها و مسلمانان و چه در میان کردها و زرتشتیان) تا قرن بیستم میلادی باقی نیست، ادعایی بیمدرک است.
در مجموع، هرچند اجزای سفرهٔ نوروزی، باستانی و معنادار هستند و ریشه در سنتهای ایرانی دارند، بهطور مشخص نظریه «هفت» جز آغاز شونده با «سین»، جدید است و احتمالاً در قرن بیستم میلادی به کمک رسانههای جمعی پا گرفته و فراگیر شدهاست.
سفرهٔ هفت سین از جلوههای اصیل نوروز بهویژه در میان خانوادههای ایرانیاست. در گذشته، بر حاشیهٔ سفرهٔ قلمکار ایرانی با قلم خوانا این بیت سعدی نوشته میشد: